Mentori Supernova Hackathona 2023

Dragi takmičari,

Imamo veliko zadovoljstvo da vam predstavimo naše mentore koji će vam pružati podršku i savjete tokom cijelog takmičenja.

Metodi Davidović

Mentor

Metodi Davidović je inženjer koji je u proteklih 16 godina ključni pokretač glavnih Datacentar sistema i servisa u Blicnetu/Supernovoj.

Specijalizovao se za brojne ICT oblasti, uključujući virtuelizaciju i cloud infrastrukturu, Linux operativne sisteme, IT security, moderne DevOps tehnologije (kontejneri, CI/CD, automatizacije) i dizajn softverskih ICT rješenja.

Bogato iskustvo u ICT industriji stekao je kroz više od dvije decenije rada sa mrežnim i sistemskim inženjerskim poslovima.

Metodi Davidović vodi Službu za Datacentar i ICT sisteme u Supernovoj, gdje je najviše zaokupljen istraživanjem novih tehnologija i realizacijom ideja koje digitalni svijet čine lakšim i ljepšim. Strastveni je planinar i ova aktivnost predstavlja jedan od njegovih omiljenih hobija.

Nebojša Bogdanović

Mentor

Sa više od 15 godina rada u telekomunikacijskoj kompaniji Nebojša Bogdanović je stekao bogato znanje i iskustvo u različitim programskim jezicima (najčešće PHP, JavaScript, PL/SQL), te različitim SQL i NoSQL bazama podataka (Oracle, MySQL, MongoDB).

Nebojša je trenutno na čelu Službe za razvoj ICT i poslovnih rješenja u Supernovoj i vrhunski je stručnjak za CRM sisteme, billing i CPE provisioning, SAP ERP sistem, LoRA WAN IoT, razvoj prilagođenih CMS rješenja te dizajn i razvoj web stranica. Upoznat je i sa Adobe Photoshop-om i principima UX/UI dizajna, pa je na projektima često bio angažovan kao Full-stack developer. Osim što voli da kodira, voli planine i prirodu, vozio je brevete i trčao polumaratone. Sada uči svirati gitaru, jer mnogo voli muziku.

Marinko Tarlać

Mentor

Marinko Tarlać je diplomirani elektro inženjer, smjer računarstvo i informatika. Od 2011. godine radi kao sistem inženjer na poslovima razvoja internih aplikacija sa posebnim osvrtom na telekomunikacije i upravljanje mrežnom opremom.

Marinko vodi Službu za informacione i komutacione sisteme u Supernovoj, a u dosadašnjem radu bio je uključen u razvoj više ISP kompanija na teritoriji BiH. U slobodno vrijeme gaji voće, peca i vozi motor.

Srđan Bjelić

Moderator i mentor

Srđan Bjelić je učestvovao u realizaciji većeg broja ICT i telekomunikacionih aranžmana u privatnom i javnom sektoru BiH, kao i raznim projektima regionalnog karaktera. Rukovodilac je Sektora za promociju i podršku u prodaji ICT i poslovnih rješenja u Supernovoj i posjeduje više od 15 godina radnog iskustva u oblasti telekomunikacija i ICT. Na nivou Mtel grupe stekao je iskustvo na rukovodećim pozicijama u vezi sa poslovnim rješenjima. Aktivno je uključen u rad IKT zajednice u Republici Srpskoj.

Autor je prve mobilne aplikacije za pretragu Svetinja SPC na području bivše Jugoslavije. Obavještava javnost kroz specijalizovane IKT kolumne na portalima Nezavisne novine i Capital.ba. Hobi mu je trčanje i plivanje.

Svi mentori su iskusni profesionalci, spremni da podijele svoje znanje i iskustvo sa vama. Odabrani su zbog svoje ekspertize, posvećenosti i želje da pomognu učesnicima u postizanju njihovih ciljeva. Oni će vam biti na raspolaganju da odgovore na sva vaša pitanja i pruže podršku u razvoju vaših ideja.

Zato, budite slobodni da se povežete sa svojim mentorima, iskoristite njihove savjete i podršku i učinite sve što možete da iskoristite ovu priliku za učenje i razvoj vaših vještina!

Stručni žiri Supernova Hackathona

Dragi takmičari,

Želimo da vam predstavimo Stručni žiri Supernova Hackathona koji će da odluči ko su pobjednici. Članovi žirija su pažljivo odabrani, kako bi mogli da dobijete najkvalitetniju i najobjektivniju procjenu vaših projekata.

Žiri se sastoji od stručnjaka iz različitih oblasti, a njihova kombinovana ekspertiza i iskustvo omogućavaju im da ocijene vaše projekte sa svih aspekata, uključujući tehničke elemente, kreativnost, inovaciju i mogućnost primjene u realnom svijetu.

Članovi Stručnog žirija Supernova Hackathona su:1. Zoran Đurić, dekan Elektrotehničog fakulteta Univerziteta u Banjaluci

2. Dario Tučić, direktor Supernove

3. Drago Gverić, direktor Inovacionog centra Banjaluka

4. Saša Burić, pomoćnik direktora za digitalnu transformaciju u Supernovoj

5. Ljubiša Udovčić, direktor Funkcije za tehniku u SupernovojŽiri će pažljivo pratiti i pregledati sve projekte i odlučiti o pobjednicima na osnovu objektivnih kriterijuma, te ocijeniti vaše ideje i doprinose u ovom takmičenju.

Želimo svima sreću u takmičenju!